Ja, tata

Autor teksta: Bjarni Haukur Thorsson

Producent: Roman Šušković-Stipanović

Redatelj: Boris Kovačević
Adaptacija teksta: Roman Šušković-Stipanović i Rakan Rushaidat
Autor glazbe: Stanko Kovačić
Oblikovatelj svjetla: Robert Pavlić
Igra: Rakan Rushaidat

Nagrade

Festival glumca u Vinkovcima
Nagrada za najboljeg glumca "Fabijan Šovagović" - Rakan Rushaidat

Dani satire
Glavna nagrada za mušku ulogu "Mladen Crnobrnja Gumbek" - Rakan Rushaidat

Press

Rushaidat isporučio sedamdesetak minuta urnebesne zabave temeljene na razmišljanjima muškaraca o tome kakav je to osjećaj donijeti novi život na svijet.
Predstava „Ja, Tata!“ bila je pun pogodak – ispunjena dvorana smijehom i aplauzima često je prekidala tok misli novopečenog oca Marija, koji je pred svima na dirljiv i duhovit način iznio svoju svakodnevnu intimu koju poremeti jedan test za trudnoću.
Davor Žic / Liburnija.net/Opatija

Ako se na i jednog glumca u proteklih nekoliko sezona može primijeniti rečenica „publika mu je jela iz ruke“, onda je to Rakan u predstavi „Ja, Tata!“
Lidija Zozoli/ Vijenac

Tijekom sedamdesetak minuta glumačke igre, u ritmu koji niti trenutka nije izgubio na intenzitetu, a koji je mnoge u publici nasmijao do suza, prikazane su sve promjene s kojima se neizostavno suočava svaki novopečeni otac, uz minuciozno ocrtanu galeriju likova koje će sresti svi koji krenu u najljepšu, ali i najzahtjevniju životnu pustolovinu – onu roditeljsku.
Nataša Govedić/Novi list

Rakan Rushaidat svojom je izvedbom predstave „Ja, Tata!“ potvrdio slavujni status unutar hrvatskog glumišta.
Igor Ružić/t-portal

Predstava „Ja, Tata!“ proizvela je senzacionalnu euforiju u gledalištu.
Rushaidat oduševljava glumačkim bravurama, imitacijama-improvizacijama, vratolomijama, ludim i maštovitim gestama i grimasama, neodoljivim varijacijama osmijeha, koje su publiku držale u konstantnom stanju neobuzdana smijeha.
Helena Braut/Vijesnik

Predstava „Ja, Tata!“ ne samo da je opravdala sva očekivanja, već ih briljantnom izvedbom sjajno prilagođena teksta i nadmašila.
U režiji Borisa Kovačevića, Rakan Rushaidat izbjegao je sve zamke koje na glumca vrebaju u ovoj, po mnogima i najzahtjevnijoj teatarskoj formi.
Karlovački tjednik

U Karlovačkoj županiji u koprodukciji sa